Urmați

ADAC-LogoTest anvelope vară 2014 ADAC

Testele de anvelope ADAC sunt considerate ca fiind cele mai fiabile și prestigioase din întreaga lume. Mulți șoferi verifică rezultatele testelor ADAC înainte de cumpărare anvelope noi, pentru a alege cele mai potrivite anvelope nevoile sale. Verifică și tu care sunt cele mai bune anvelope de vară din 2014 conform testelor ADAC.

Institutul German ADAC a publicat cele mai noi teste de anvelope de vară din 2014. Cum era obișnuit de la anvelopetop.ro și anul acesta suntem printre primii care publică rezultatele în Romania.
Institutul ADAC efectuează teste de anvelope de 40 de ani, de aia e așa de important pentru toată Europa.

Anul acesta a testat două mărimi foarte frecvente de anvelope de vară 175/65R14 T și 195/65R15 V.

Dimensiunea mică e dimensiunea originală pentru multe tipuri de autoturisme. Din dimensiunea 175/65R14 a testat 16 modele de anvelope, rezultatele au fost surprinzătoare, cumpărători de anvelope trebuie să decidă cu atenție la alegere de anvelope noi.
Clasificarea "foarte bună" nici în acest an nu a fost acordat.

Test anvelope vară din dimensiunea 175/65R14 T

AnvelopeTop ADAC nyarigumi minosites 175 65 R14 2014

Clasificarea bun

6 dintre concurenți au primit clasificarea bună, din cei 6 concurenți 3 (sau 2, depinde în ce categorie numărăm Hankook) sunt mărci care nu sunt considerate branduri premium!
Cea mai bună evaluare a primit Continental ContiEcoContact 5. Continentalul în fiecare an a fost printre primii, dar în acest an numai la punctele de uzură a fost mai bună ca concurenții. Ceilalți concurenți în general au performanțe echilibrate, Hankook KinergyEco K425, Pirelli Cinturato P1 Verde, Bridgestone Ecopia EP150, Falken Sincera SN832 și Nokian line. Menționez că Falken este disponibil și pe piata de anvelope din Romania cu un raport calitate pret excelent.

Clasificare satisfăcător

6 mărci au primit clasificare satisfăcător de la ADAC. Firestone Multihawk și Michelin EnergySaver+ nu a primit clasificarea bună pentru performanțe mai slabe pe drum umed, dar remarcăm ca Michelinul a avut rezultate excelente la abraziune. Vredestein T-Trac 2, Semperit Comfort-Life 2 și Goodyear Efficient Grip Compact au avut deficiențe la frânare pe drum umed.

Clasificare adecvat

Avon ZT5 deși nu a avut performațe bune pe drum umed totuși a primit clasificarea adecvat pentru performanțe pe drum uscat.

Clasificare insuficient

Debica Passio2, Kormoran Impulser B2 și Kleber Dynaxer HP3 pentru performanțe salbe pe drum uscat și distanțe de frânare lungă a primit clasificarea insuficientă.

 

Din dimensiunea 195/65R15 V - 17 concurenți au fost puse sub expertiză. Nici din dimensiunea asta nu a fost acordată clasificarea foarte bună, indică faptul că ADAC încearcă să fie obiectiv și să acordă clasificarea foarte bună numai celui care merită cu adevărat.
7 dintre concurenți au primit clasificare bună, 8 au primit satisfăcător, 1 adecvat și 1 insuficient.

Test anvelope vară din dimensiunea 195/65R15 V

AnvelopeTop ADAC nyarigumi minosites 195 65 R15 2014

Clasificarea bun

Cel mai bun scor a primit Goodyear Efficient Grip Performance, care a demonstrat în primul rând pe drum umed și uscat, urmat de Hankook KinergyEco K425, Pirelli Cinturato P1 Verde și Vredestein Sportrac 5. Dunlop Sport bluResponse a avut rezultate foarte bune la consum iar Fulda EcoControl HP la uzură.

Clasificarea satisfăcător

Printre satisfăcători sunt trei mărci care în ani anteriori au avut clasificare mai bună. Bridgestone Turanza T001 și Continental Conti Premium Contact 5 a primit clasificare mai slabă pentru uzură mai mare fața de concurenți. MIchelin Energy Saver+ a arătat calitați bune la uzură, dar pe drum umed nu poate concura cu cei mai buni. Semperit Speed-Life și Kumho EcowinG ES01 KH27 tot pentru deficiențe pe drum umed a fost depunctat, iar Yokohama BluEarth AE01, Nexen N Blue HD și High Performer Sport HS3 pe lângă deficiențe pe drum umed au caracteristici nefavorabile la uzură.
Menționez că marca Kumho este prezent și pe piața de anvelope din România cu un raport calitate preț excelent.

Clasificarea adecvat

Apollo Alnac 4G a avut deficiențe la performanțe la viteze mari, de aia a primit doar adecvat.

Clasificarea insuficient

Federal Formoza FD2 tot pentru performanțele sale la viteze mari a primit insuficient.

 

Verificati si testele de anvelope din anii anteriori:

Căutare anvelope și jante după tip auto

Testul de anvelope de vara din anul 2013

dimensiuni testate 185/60R15 H si 225/45R17 W/Y  testul pentru anvelope de vară din 2013

Testul de anvelope de vara din anul 2012

dimensiuni testate 165/70R14 T, 205/55R16 V si 215/65R16 H SUV  testul pentru anvelope de vară din 2012

Testul de anvelope de vara din anul 2011

Dimensiuni testate 175/65R14 T si 195/65R15 V  testul pentru anvelope de vară din 2011

Testul de anvelope de vara din anul 2010

dimensiuni testate 185/65R15 H  testul pentru anvelope de vară din 2010

 

sursa: adac.de

Căutare anvelope

 / 
 R 

Livrare anvelope gratuita

livrare gratuita anvelope

Contact

AnvelopeTop.ro - anvelope auto - moto

Site: http://www.anvelopetop.ro

Email: info@anvelopetop.ro

Aboneaza-te la newsletter

anvelope_michelin anvelope_continental anvelope_pirelli anvelope_dunlop anvelope_goodyear anvelope_bridgestone anvelope_semperit anvelope_kleber anvelope_fulda anvelope_firestone anvelope_falken anvelope_bfgoodrich anvelope_hankook anvelope_uniroyal anvelope_kumho anvelope_vredestein anvelope_cooper anvelope_barum anvelope_debica anvelope_sportiva anvelope_sava anvelope_kormoran anvelope_infinity anvelope_firenza anvelope_aurora anvelope_matador anvelope_dayton anvelope_nokian anvelope_yokohama mentor anvelope