Urmați

De ce şi când să ne schimbăm anvelopele de iarnă în sezonul de primăvara?

V-aţi găndit deja când trebuie să vă schimbaţi anvelopele de iarnă sau de vară? Dacă temperatura medie se ridicâ mai sus de 7 grade, atunci trebuie să ne schimbăm anvelopele de iarnă, desigur şi invers este adevărat, dacă temperatura medie scade sub 7 grade, cu cât mai repede trebuie să ne echipăm autovehiculul cu pneurile de iarnă.

Când se apropie iarna toată lumea îşi dotează autovehiculul  cu anvelopele de iarnă, dacă nu facem acest pas putem să ne punem in pericol propria siguranţă fizică pe drumul cu gheaţă şi zăpadă.

Ce se întâmplă în caz invers, când  anvelopele de iarnă trebuie înlocuite cu cele de vară?

Mulţi dintre şoferi nu îşi cumpără anvelope de vară fiindcă sunt convinşi că economisesc bani dacă în sezonul de vară folosesc pneurile de iarnă.  Această decizie greşită de asemenea are un risc ridicat findcă  pneurile de iarnă sunt un amestec de cauciuc moale şi în sezon de vară se vor uza mai mult.  Pneurile de iarnă au micro canale, care în sezon de iarnă ajută aderenţa între pneu şi drum şi absoarbe zăpada. În cazul în care şi vara utilizăm cauciucuri de iarnă se vor uza mai repede şi aderenţa va scade. La o frânare mai mare se înmoaie cuciucurile şi vor avea un efect parcă vehiculul ar circula pe gheată.

Căutare anvelope

 / 
 R 

Livrare anvelope gratuita

livrare gratuita anvelope

Contact

AnvelopeTop.ro - anvelope auto - moto

Site: http://www.anvelopetop.ro

Email: info@anvelopetop.ro

Aboneaza-te la newsletter

anvelope_michelin anvelope_continental anvelope_pirelli anvelope_dunlop anvelope_goodyear anvelope_bridgestone anvelope_semperit anvelope_kleber anvelope_fulda anvelope_firestone anvelope_falken anvelope_bfgoodrich anvelope_hankook anvelope_uniroyal anvelope_kumho anvelope_vredestein anvelope_cooper anvelope_barum anvelope_debica anvelope_sportiva anvelope_sava anvelope_kormoran anvelope_infinity anvelope_firenza anvelope_aurora anvelope_matador anvelope_dayton anvelope_nokian anvelope_yokohama mentor anvelope