Urmați

Test anvelope vara 2012 ADAC

ADAC_test_anvelope

Cum se compoartă pneurile pe drum uscat sau pe drum umed? Acest răspuns îl primim doar într-un fel, prin teste. ADAC şi în anul acesta a supus anvelopele la un test intenziv şi dau safturi înainte de cumpărare. În acest an au testat trei mărimi de anvelope de vară 165/70R14 T, 205/55/R16 V, 215/65R16 H SUV.

  

Rezultatul testului ADAC pentru anvelope de vara din 165/70R14 T

     Este surprinzător că anvelopele de vară conoscute mai puţin din anii anteriori cu proprietăţiile lor sau alăturat segmentulului cu caracteristici premium. Ne găndim aici de exemplu la Amazer Apollo 3G Maxx care ne-a impresionat cu cele mai bune rezultate privind testele efectuate în  condiţi de drum umed. Celălalt concurent surprinzător este Barum Brillantis 2, care nu chiar pentru performanţa efectuată pe drum umed a fost integrată de ADAC în poziţie remarcabilă, mai degrabă pentru performanţa dinamică şi echilibrată.

ADAC_2012_test_anvelope_vara_1657014

     Primele locuri din top sunt conduse de liderii rivali Continental şi Michelin. Anvelopele Continental ContiEcoContact 5 sunt excelente cu caracteristiciile de uzură şi combustibil, dar proprietăţiilor finalizate pe drum umed lasă să rămână în spatele anvelopei Michelin Energy Saver. În cazul anvelopei Energy Saver spre deosebire de uzura obişnuită şi consumul de carburant rezultatul este puţin mai rău decât la rivalul Continental. În plus Pirelli Cinturato P1 a primit clasificarea „Bună”, în special pentru rezultatul obţinut pe drum uscat.

În calificarea „ Satisfăcător” au ajuns 9 modele testate. Cele mai multe dintre ele din cauza eficienţelor pe drum umed au primit această hotărâre cu excepţia BluEarthYokohama, Kumho Solus KH17 şi Semperit Comfort-Life 2 care în urma proprietăţiilor incomplete în cazul abraziuni au rămas în categoria „Adecvată”.  Pe ultimul loc este anvelopa Infinity Inf-030 cu  clasificarea „Insuficientă” în special pentru distanţa mare de frânare pe drum umed. În cazul anvelopei Infinity Inf-030 oprirea de urgenţă la viteza de 100 km/h pe carosabil umed a fost cu 20 de metri mai mult decât la anvelopele care au ajuns în categoria „Bună”, de exemplu când vehiculul dotat cu anvelopele Pirelli s-a oprit deja, vehiculul cu anvelopele Infinity era încă la 47 km/h.

     Sfatul nostru este ca toată lumea să decidă care este cea mai importantă calitate atunci când alege anvelopa de vară şi în această funcţie să cumpere cauciucul de exemplu: dacă performanţa pe drum umed este cel mai important atunci trebuie să utilizaţi anvelope Michelin Energy Saver sau Apollo Amazer 3G Maxx. Dacă longevitatea este importantă atunci trebuie să alegeţi dintre tipurile de  pneuri cu proprietăţi bune de uzură ca de exemplu Fulda Eco Control sau Continental ContiEcoContact 5 sau Goodyear DuraGrip. Dacă zgomotul de rulare redus este cel mai important la achiziţionare atunci cumpăraţi dintre tipurile de anvelope Continental ContiEcoContact 5, Michelin Energy Saver sau Goodyear DuraGrip.

Rezultatul testului ADAC pentru anvelope de vara din 205/55R16 V

     Dintre anvelopele cu viteza de index V (V=240 km/h) pentru teste au fost alese pneurile cu dimensiunea 205/55R16 fiindcă statisticile din ultimii ani arată că 40% din vânzări fac parte din această dimensiune, cu acest motiv au fost selectate 15 tipuri de anvelope de vară pentru cele mai stricte teste.

ADAC_2012_test_anvelope_vara_2055516

     Dintre cele 15 tipuri 5 au primit calsificarea „Bună”.

Continental ContiPremiumContact 5 are rezultatul strălucitor de bun în toate proprietăţiile legate de siguranţă. Nici în cazul pneului Goodyear OptiGrip nu este nici o deficienţă serioasă, cu toate acestea este demn de laudă pentru rezistenţa mare de uzură. Dunlop SP Sport FastResponse excelează cu kilometrajul înalt, a ajuns puncte excelente pe carosabil uscat şi uzură redusă.  Bridgestone Turanza T001 oferă siguranţă mare de oprire şi un consum redus de carburant. Semperit Speed-Life cu rezultatele echilibrate a intrat în clasificarea „Bună” astfel reprezentând categoria premium.

Ceilalţi 10 concurenţi cel puţin pentru o eficienţă lipsă de echilibru au primit clasificarea „Adecvat”. În majoritatea cazurilor punctul slab de eficienţă se arată pe drumul umed şi la uzură. Kumho Ecsta HM (KH31) în ambele criterii are deficienţe. Nexen N8000 pentru uzura mare adică pentru rezistenţa de rulare a fost determinat în clasificare.

      Sfatul nostru este ca toată lumea să decidă care este cea mai importantă calitate atunci când alege anvelopa de vară şi în această funcţie să cumpere cauciucul, de exemplu:  dacă aderenţa pe carosabil umed este cel mai important atunci alegerea bună este Uniroyal RainExpert sau Yokohama C drive 2. Dacă economia de combustibil este cel mai important aspect atunci alegerea bună este Pirelli Cinturato P7 sau Hankook Kinergy Eco K425. În cazul în care longevitatea şi uzura redusă este cel mai important caracteristic cea mai bună alegere este Goodyear OptiGrip, Formula C sau Pirelli Cinturato P7. În cazul zgomotului redus de rulare să alegeţi Pirelli Cinturato P7 sau Yokohama C drive 2.

Rezultatul testului ADAC pentru anvelope de vara din 215/65R16 H SUV

     În prezent maşinile mici SUV sunt din ce în ce mai populare, din acest motiv ADAC a ales dimensiunea cea mai utilizată 215/65R16 H din care la şapte tipuri a făcut teste stricte. Rezultatul a ieşit 2 tipuri cu clasificare „Bun” 4 modele „Adecvat” şi un singur model a primit rating „Slab”.

ADAC_2012_test_anvelope_vara_2156516

     Ratingul de calitate „Bună” de ADAC a primit brandul Continental Cross Contact UHP şi Pirelli Scorpion Verde. Arată performanţă bună în relaţie cu siguranţa, pe carosabil umed şi uscat calitatea este excelentă în echilibru. Deoarece pe drum umed au deficienţe Goodyear EfficientGrip SUV 4X4, Hankook Dynapro HP şi Bridgestone Dueler HP Sport au primit clasificarea „Adecvat”. Vredestein Sportrac 3 pentru proprietăţiile de uzură a obţinut puncte mici din acest motiv a rămas „Adecvat” împreună cu Hankook Dynapro HP.  Sava Intensa SUV împreună cu Goodyear au o performanţă remarcabilă de rulare, dar nivelul scăzut de abraziune şi pentru performanţa slabă evaluată pe drum umed Sava a primit o clasificare foarte slabă cu rating „Insuficient”.

Practic aceste anvelope de vară sunt făcute pentru circulaţie rutieră şi nu pentru teren, dar numai din curiozitate, pe iarbă umedă doar Hankook Dynapro şi Sava Intensa SUV au fost capabile de tarcţiune.

     Recomanda nostră este ca toată lumea să decidă care este cel mai important punct de vedere când alege anvelopa de vară, ca de exemplu: dacă doriţi ca proprietăţiile pe drum umed să fie impecabil, atunci cea mai bună alegere este Continental Cross Contact UHP, Goodyear Efficient Grip SUV 4X4.

Dacă înalta calitate de uzură este foarte importantă atunci alegerea bună poate fi Goodyear EfficientGrip SUV 4X4. Atunci cănd prioritatea este zgomotul de rulare să alegeţi Goodyear EfficientGrip SUV 4X4  sau Hankook Dynapro HP.

Clasificare ADAC

ADAC_clasificare_test_anvelope_vara

Vedeti videoul testului:

Sursa: adac.de

Căutare anvelope

 / 
 R 

Livrare anvelope gratuita

livrare gratuita anvelope

Contact

AnvelopeTop.ro - anvelope auto - moto

Site: http://www.anvelopetop.ro

Email: info@anvelopetop.ro

Aboneaza-te la newsletter

anvelope_michelin anvelope_continental anvelope_pirelli anvelope_dunlop anvelope_goodyear anvelope_bridgestone anvelope_semperit anvelope_kleber anvelope_fulda anvelope_firestone anvelope_falken anvelope_bfgoodrich anvelope_hankook anvelope_uniroyal anvelope_kumho anvelope_vredestein anvelope_cooper anvelope_barum anvelope_debica anvelope_sportiva anvelope_sava anvelope_kormoran anvelope_infinity anvelope_firenza anvelope_aurora anvelope_matador anvelope_dayton anvelope_nokian anvelope_yokohama mentor anvelope