Urmați

 

Cauciucuri de iarna obligatorii din 2011

 
Anvelopele de iarna sunt obligatorii pentru vehicule care circula pe drumuri acoperite de zapada, gheata sau polei din 1 noiembrie pana la 31 martie.


Pentru autoturisme obligativitatea este pentru toate cele patru roti !!!

 


Vehiculele cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, trebuie echipate cu anvelope de iarna pe axele de tractiune si/sau sa aiba montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

Sunt acceptate cauciucuri care au unul dintre marcajele M+S, M.S., MS sau M&S. Marcajul MS reprezinta initialele cuvintelor Englezesti Mud and Snow adica noroi si zapada.

Anvelopele all season (4 anotimpuri) sunt acceptate ca anvelope de iarna.

Vehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarna vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 2.500 si 4.000 lei.

Mai mult de atat, in situatia in care vehiculul este implicat intr-un accident in urma caruia drumul este blocat sau deteriorat, Compania Nationala de Drumiri si Autostrazi isi va putea recupera prejudiciul, insemnand costurile interventiei de degajare a sectorului de drum afectat si a costurile de reparare a drumului. Costul unei ore de actionare, in perioada in care este zapada degajarea carosabilului este de 10.050 lei. Potrivit noilor prevederi, sumele vor fi incasate de la posesorul masinii si de la firma de asigurare la care aceasta apartine.

Lanturile antiderapante vor putea fi utilizate doar pe drumurile acoperite de zapada.

Ordonanta introduce sanctiuni pentru cei care circula cu autoturisme dotate cu lanturi de zapada pe drum uscat.

In Romania sunt inmatriculate in jur de 5,38 milioane de vehicule, din care 1,1 milioane nu necesita echipare cu cauciucuri de iarna (remorci, tractoare, troleibuse, mopede etc.)

70.000 de vehicule apartine institutilor statului. Echiparea parcului auto care apartine statului a fost evaulata la aproximativ 28 milioane de euro.

Din cele 4,21 milioane de vehicule care apartine diverselor persoane fizice si juridice ar reprezenta un efort de aproximativ  1,85 miliarde de  euro din care ar veni bugetului de stat aproximativ  445 milioane de euro numai din TVA.

 

Căutare anvelope

 / 
 R 

Livrare anvelope gratuita

livrare gratuita anvelope

Contact

AnvelopeTop.ro - anvelope auto - moto

Site: http://www.anvelopetop.ro

Email: info@anvelopetop.ro

Aboneaza-te la newsletter

anvelope_michelin anvelope_continental anvelope_pirelli anvelope_dunlop anvelope_goodyear anvelope_bridgestone anvelope_semperit anvelope_kleber anvelope_fulda anvelope_firestone anvelope_falken anvelope_bfgoodrich anvelope_hankook anvelope_uniroyal anvelope_kumho anvelope_vredestein anvelope_cooper anvelope_barum anvelope_debica anvelope_sportiva anvelope_sava anvelope_kormoran anvelope_infinity anvelope_firenza anvelope_aurora anvelope_matador anvelope_dayton anvelope_nokian anvelope_yokohama mentor anvelope